Does not search a specific drive

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
tcyiu
Posts: 9
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:47 am

Does not search a specific drive

Post by tcyiu » Thu Mar 31, 2011 8:13 am

I have a bunch of disks on my system. "Everything" is able to search across all of them just fine, except for one specific drive - W:\

This drive is the second partition of a 2TB SATA drive. It is NTFS. (I have other logical disks which are secondary partitions, and they get searched just fine).

Inputting "W:\" on the search field results in an empty list. Putting in any other drive letter results in an inventory of every folder and file on that drive.

The last several lines of errorlog.txt shows something like this:

3/30/2011 2:18:58 PM: Everything 1.2.1.451a: .\src\mu.cpp(4256): mu_open_volume(): CreateFileW(): GetLastError(): 2: Failed to open volume \\?\Volume{28c9e07d-0c61-11df-949c-806e6f6e6963}

Not clear what this is about, but looks suspicious.

Any hints would be much appreciated.

therube
Posts: 2467
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Does not search a specific drive

Post by therube » Fri Apr 01, 2011 3:25 pm

May as well answer the questions posed here, Everything 1.2.1.451a: Failed to open volume & review, Problem with SRP.

tcyiu
Posts: 9
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:47 am

Re: Does not search a specific drive

Post by tcyiu » Fri Apr 01, 2011 8:42 pm

Thanks. I solved my problem.

It turned out that under Everything>Tools>Options the Volumes tab, for some reason, drive W's settings were not correct. The "Include in database" and "Monitor changes" check boxes were not checked.

I was primarily focused on the error message which led me to do a disk scan which led me to find there was a SMART error. All of these were red herrings.

Thanks again for a great program!!

Post Reply