1.5a Not Indexing Removable Drives

General discussion related to "Everything".
Post Reply
User59
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2011 3:43 pm

1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by User59 »

Since moving to a new computer, I have been unable to search my Western Digital external hard drives. Looking in Options > Indexes > NTFS, I find them both listed as removable drives. When I select either of them in the list, I find that "Include in database" is unchecked. So I check it for both removable drives and hit OK. So that should do it, right? But it doesn't. When I reopen Options > Indexes > NTFS, the removable drives have reverted to being unchecked. The setting "Include in database" is not remembered.

I'd be grateful for any suggestions. What's going on?

Lance
void
Developer
Posts: 15797
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: 1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by void »

Could you please send your Help -> Troubleshooting information.
User59
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2011 3:43 pm

Re: 1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by User59 »

Everything: 1.5.0.1367a (x64)
OS: Windows NT 10.0 22631 (x64)
Admin: 0
Service: 1 (connected / installed and running)
Command line: -startup
Binary: C:\Program Files\Everything 1.5a\Everything64.exe
Profile: C:\Users\...\AppData\Roaming\Everything\Everything-1.5a.ini
Database: C:\Users\...\AppData\Local\Everything\Everything-1.5a.db
Instance: 1.5a
Config: check_for_updates_on_startup=1
Config: open_folder_command2=$exec("C:\Program Files $(x86$)\XYplorer\XYplorer.exe" "%1")
Config: open_path_command2=$exec("C:\Program Files $(x86$)\XYplorer\XYplorer.exe" /select="%1")
Config: auto_include_removable_volumes=1
Config: exclude_list_enabled=0
Config: exclude_hidden_files_and_folders=1
Config: exclude_system_files_and_folders=1
Config: filter=EVERYTHING
Config: ntfs_volumes=[{"path":"C:","volume_name":"\\\\?\\Volume{c4}"},{"path":"I:","volume_name":"\\\\?\\Volume{91}"}]
Config: exclude_folders=...,"D:\\","K:\\"
Last edited by void on Tue May 14, 2024 5:56 am, edited 1 time in total.
Reason: trimmed log
void
Developer
Posts: 15797
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: 1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by void »

Thank you for the troubleshooting info.

Please try the latest version of Everything 1.5

1372 fixed an issue with volumes being excluded when specified in your exclude list, even when the exclude list was disabled.

-or-

Please try removing your external volumes from Tools -> Options -> Exclude.
(enable the exclude list, remove the volumes, then re-disable the exclude list)
User59
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2011 3:43 pm

Re: 1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by User59 »

Excellent! The update fixed the problem. Thanks very much.
void
Developer
Posts: 15797
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: 1.5a Not Indexing Removable Drives

Post by void »

Just making a note here...

Everything 1.5.0.1376a will no longer automatically remove offline volumes that are folder-excluded.
Post Reply