Everything Version 1.4.1.1003 (x64) is not indexing everything.

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
sinenomine
Posts: 2
Joined: Thu Jan 14, 2021 10:47 pm

Everything Version 1.4.1.1003 (x64) is not indexing everything.

Post by sinenomine » Thu Jan 14, 2021 10:55 pm

It's been a really super program, however this latest update does not seem to be indexing everything.

I've searched for files I know I have and they are not listed. I've had to find them the hard way. :lol:

Drives to be indexed are C:\ E:\ F:\ and G:\

There are files indexed from all drives, but not all the files

Windows 10 Home.

Thanks for any help

void
Site Admin
Posts: 6059
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Everything Version 1.4.1.1003 (x64) is not indexing everything.

Post by void » Thu Jan 14, 2021 11:02 pm

Please make sure Everything is installed correctly:
  • In Everything, from the Tools menu, click Options.
  • Click the General tab on the left.
  • Check Store settings and data in %APPDATA%\Everything.
  • Uncheck Run as administrator.
  • Check Everything Service. (Please make sure this is tick-checked and not square-checked)
  • Click OK.
  • Exit Everything (right click the Everything tray icon and click Exit).
  • Restart Everything.
Please make sure no search options are checked under the Search menu (eg: uncheck match case, uncheck match whole words, uncheck regex)

Please make sure the Everything filter is active under the Search menu.

Please make sure these files are not excluded from Tools -> Options -> Exclude.

Please try forcing a rebuild:
  • In Everything, from the Tools menu, click Options.
  • Click the Indexes tab on the left.
  • Click Force Rebuild.
  • Click OK.
Please let me know if the issue persists.

sinenomine
Posts: 2
Joined: Thu Jan 14, 2021 10:47 pm

Re: Everything Version 1.4.1.1003 (x64) is not indexing everything.

Post by sinenomine » Fri Jan 15, 2021 1:02 am

Thank you for your assistance. Most appreciated.

I systematically went through all that you cited. All the settings were as you prescribed.

"Force Rebuild" solved the problem.

Thank you. :D

realname
Posts: 1
Joined: Wed Jan 20, 2021 12:35 pm

Re: Everything Version 1.4.1.1003 (x64) is not indexing everything.

Post by realname » Wed Jan 20, 2021 12:38 pm

Thanks for this question and the reply. I had the same problem, which is now solved: hurrah! :)

Post Reply