Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
Slartibartfarst
Posts: 3
Joined: Thu Aug 18, 2016 10:54 pm

Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

Post by Slartibartfarst » Fri Aug 19, 2016 2:06 am

My PC is an HP Pavilion Laptop with Win10-64 (Anniversary update recently installed).
The latest Beta version (Everything-1.4.0.713b.x64-Setup.exe) installs OK, starts up, but then immediately crashes, with no error code output. This is consistently repeatable.
The current stable version (Everything-1.3.4.686.x64-Setup.exe) installs and runs just fine.
I would prefer to be using the Beta version.

If you would like a more useful error report, and if you tell me what I need to do to get a more useful error report about the crashing Beta, then I shall do it.

Thanks.
S.

Slartibartfarst
Posts: 3
Joined: Thu Aug 18, 2016 10:54 pm

Re: Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

Post by Slartibartfarst » Fri Aug 19, 2016 2:29 am

After posting about the above error, I downloaded a fresh copy of Everything-1.4.0.713b.x64-Setup.exe (just in case the old one had been corrupted somehow) and installed it again.
After it crashed, I got these two reports (copied below) from the Event Viewer - Administrative Events - "General" tab:
_____________________________________
Event 1000, Application Error, Logged 2016-08-19 14:13:45
Faulting application name: Everything.exe, version: 1.4.0.713, time stamp: 0x5653fd8d
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.14393.0, time stamp: 0x578997b2
Exception code: 0xc0000374
Fault offset: 0x00000000000f73e3
Faulting process id: 0x38e0
Faulting application start time: 0x01d1f9bf4bde071e
Faulting application path: C:\UTIL\Search\EverythingBeta\Everything.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 912876f0-f9e7-4652-87d9-b7713c7ebdb7
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
_____________________________________

Event 10016, DistributedCOM, Logged 2016-08-19 14:13:48
The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{3185A766-B338-11E4-A71E-12E3F512A338}
and APPID
{7006698D-2974-4091-A424-85DD0B909E23}
to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.



SuperDude
Posts: 96
Joined: Thu Sep 25, 2014 7:57 pm

Re: Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

Post by SuperDude » Sun Aug 21, 2016 11:53 am

I don't use Everything v1.4.0.719b (64-bit) since the rename function doesn't work yet, which is very necessary for me.

Slartibartfarst
Posts: 3
Joined: Thu Aug 18, 2016 10:54 pm

Re: Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

Post by Slartibartfarst » Mon Aug 22, 2016 7:04 am

Thanks for the responses.
I'm not trying out any more Beta versions as I need to have something a bit more stable right now, so I have gone back to the latest stable version - v(1.3.4.865 (64) - though the Preview function (Ctrl+Q) doesn't seem to work in that - which is a tad annoying. :(

void
Site Admin
Posts: 6075
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Everything v1.4.0.713b.x64 crashes at start (no error report)

Post by void » Mon Aug 22, 2016 7:10 am



Post Reply