Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
UWK87
Posts: 2
Joined: Wed Jan 12, 2022 10:14 am

Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

Post by UWK87 » Wed Jan 12, 2022 10:21 am

First of all, fantastic software. I have been using it for years now and absolutely love it.

The issue that I am facing is this:
  • I search for a file called SCANPST.exe. I know this file has existed on my system since I installed Office
  • every time I search for it, it comes back with nothing.
  • Without doing anything, I will click on force rebuild, and it will show up immediately after the scan is completed
  • This goes away after a couple of days
Please see the attachments with the post. Between Image 004 & 005, the only action that I took was Force Rebuild. Also, the attachment contains settings for NTFS indexes.
Attachments
005-[2.13.08 PM].png
005-[2.13.08 PM].png (135.22 KiB) Viewed 734 times
004-[2.12.56 PM].png
004-[2.12.56 PM].png (129.8 KiB) Viewed 734 times
003-[2.12.50 PM].png
003-[2.12.50 PM].png (127.91 KiB) Viewed 734 times

void
David Carpenter (Developer)
Posts: 9362
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

Post by void » Wed Jan 12, 2022 10:47 am

This file is a hard link.

Everything 1.4 doesn't track hard links.

Everything 1.5 will track new hard links.

UWK87
Posts: 2
Joined: Wed Jan 12, 2022 10:14 am

Re: Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

Post by UWK87 » Wed Jan 12, 2022 12:19 pm

Thank you so much for the prompt response. I installed Everything 1.5a, hopefully, the issue goes away. Just a quick question, how did you know that the file was a hard link?

therube
Posts: 3423
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

Post by therube » Wed Jan 12, 2022 4:08 pm

You don't know, particularly.
Given the circumstances, you might surmise it.

And then you can actually check - which is anything but straight forward.

There are utilities (or even built-in MS programs); NTFSLinksView, Link Shell Extension (LSE), FindLinks, ...

NotNull
Posts: 3647
Joined: Wed May 24, 2017 9:22 pm

Re: Weird Index Issue - Maybe bug (not sure)

Post by NotNull » Wed Jan 12, 2022 6:23 pm

therube wrote:
Wed Jan 12, 2022 4:08 pm
There are utilities (or even built-in MS programs); NTFSLinksView, Link Shell Extension (LSE), FindLinks, ...
... Everything 1.5 ! :D

Right-click the header of the result-list and select File > Hard Link Count. That will add that column to the resultlist.

Now serach for SCANPST.exe (if you installed Office)
For all the files where Hard Link Count > 1, it's a hard-link.

Post Reply