"Everything" version 1.2.1.451a

General discussion related to "Everything".
Voltron43
Posts: 10
Joined: Wed Oct 28, 2009 12:59 am

"Everything" version 1.2.1.451a

Postby Voltron43 » Tue Nov 24, 2009 1:43 pm


yam001
Posts: 8
Joined: Sat Oct 03, 2009 7:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby yam001 » Tue Nov 24, 2009 2:19 pm

Doesn't work here
It just doesn't load any database and is hanged in some continous loop saying Quering USN change journal on C:

-snip-
DeviceIoControl(00000150,FSCTL_CREATE_USN_JOURNAL,00b1f9c0,16,0,0,11663832,0): 112: Failed to create USN Journal.
11/24/2009 7:47:56 PM: Everything 1.2.1.451a: .\src\db.cpp(29244): db::_create_usn_journal(): Too many errors


Checked the older alpha .446a and it crashes on first start with same error.

11/24/2009 7:58:54 PM: Everything 1.2.1.446a: .\src\db.cpp(28289): db::_create_usn_journal(): DeviceIoControl(00000724,FSCTL_CREATE_USN_JOURNAL,00b1f9c0,16,0,0,11663832,0): 112: Failed to create USN Journal.
Last edited by yam001 on Wed Nov 25, 2009 9:54 am, edited 1 time in total.

therube
Posts: 1669
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby therube » Tue Nov 24, 2009 2:57 pm

What OS are you running?
Are you running as an Administrative User?

yam001
Posts: 8
Joined: Sat Oct 03, 2009 7:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby yam001 » Tue Nov 24, 2009 7:31 pm

XP Sp2 here
Last version was working fine .442a

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Tue Nov 24, 2009 8:46 pm

11/24/2009 7:47:51 PM: Everything 1.2.1.451a: .\src\db.cpp(29244): db::_create_usn_journal(): DeviceIoControl(000000e0,FSCTL_CREATE_USN_JOURNAL,00b1f9c0,16,0,0,11663832,0): 112: Failed to create USN Journal.


Code: Select all

ERROR_DISK_FULL 112 There is not enough space on the disk.


Try freeing up at least 8mb of free disk space.

therube
Posts: 1669
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby therube » Tue Nov 24, 2009 9:38 pm

("void" == "David"?)

David
Site Admin
Posts: 430
Joined: Tue Mar 17, 2009 1:42 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby David » Wed Nov 25, 2009 12:20 am

yes, void will be my main forum user name from now on..

yam001
Posts: 8
Joined: Sat Oct 03, 2009 7:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby yam001 » Wed Nov 25, 2009 9:53 am

Well, mysteriously it's working now.
Still I think it would be better to tell exactly what to do, instead of hanging in infinite loop by the program itself.
btw is 8mb only the limit or it's relative to volume size? i know my volumes are generally having pretty low free space but still i leave 10-15mb or so :lol:

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Wed Nov 25, 2009 11:22 am

Still I think it would be better to tell exactly what to do, instead of hanging in infinite loop by the program itself.
Added to my "Things to do" list - high priority.

btw is 8mb only the limit or it's relative to volume size?

8mb is the default USN Journal size, you can change this in Tools -> Options -> Volumes.

rando
Posts: 46
Joined: Fri Jul 31, 2009 3:23 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby rando » Wed Nov 25, 2009 2:11 pm

David wrote:yes, void will be my main forum user name from now on..


Welcome to the forum void :D

Just to tell you that Everything is becoming better and better. ;)

mike21
Posts: 8
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:46 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby mike21 » Thu Nov 26, 2009 7:45 am

Thanks so much for updating this wonderful program. The only thing I miss is to mix files and folders together.

Kurt
Posts: 14
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:10 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby Kurt » Thu Nov 26, 2009 11:55 am

what are the best allocation usn journal /delta sizes ...32 / 4?

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Thu Nov 26, 2009 12:46 pm

what are the best allocation usn journal /delta sizes ...32 / 4?

8MB / 1MB for XP.
32MB / 4MB for Vista or later.
1MB will store about 10,000 changes.

Mephis
Posts: 6
Joined: Fri Nov 27, 2009 7:52 am

Bug: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby Mephis » Fri Nov 27, 2009 8:51 am

Bug:
If you disable [ ] Allow multiple windows, this setting is ignored.
This bug has been introduced with version 1.2.1.446a - works correctly with 1.2.1.436a.

For me a showstopper, back to 1.2.1.436a.

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Wed Dec 02, 2009 11:14 pm

Mephis wrote:Bug:
If you disable [ ] Allow multiple windows, this setting is ignored.
This bug has been introduced with version 1.2.1.446a - works correctly with 1.2.1.436a.

For me a showstopper, back to 1.2.1.436a.
I agree. It is nice to have only one window and be able to close it using the keyboard [Esc] to quickly do a search and not fill up your taskbar.

I'm using ver. 1.2.1.451a

Thanks for the best Windows application ever.

Please release an update with this issue fixed, when possible.

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Thu Dec 03, 2009 12:11 am

Mephis wrote:Bug:
If you disable [ ] Allow multiple windows, this setting is ignored.
This bug has been introduced with version 1.2.1.446a - works correctly with 1.2.1.436a.

For me a showstopper, back to 1.2.1.436a.


See Bug in version 1.2.1.451a for a solution.

Allow multiple windows will only take effect when you run another Everything.exe.
I would recommend leaving Allow multiple windows enabled and using the new option Toggle window from notification icon and Toggle window hotkey to use only one window.

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Thu Dec 03, 2009 8:45 am

void wrote:See Bug in version 1.2.1.451a for a solution.

Allow multiple windows will only take effect when you run another Everything.exe.
I would recommend leaving Allow multiple windows enabled and using the new option Toggle window from notification icon and Toggle window hotkey to use only one window.
Thanks for the quick response. That works perfectly.

ale5000
Posts: 6
Joined: Tue Dec 08, 2009 3:43 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby ale5000 » Tue Dec 08, 2009 4:22 pm

David wrote:Known issues:
  • unicode ext: corrupts file and folder names - fixed for next release.
Does it mean that it show them corrupted inside Everything or it really corrupt filenames on the disk?

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Tue Dec 08, 2009 8:36 pm

Does it mean that it show them corrupted inside Everything or it really corrupt filenames on the disk?

Only "Everything"'s cache is corrupted.

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Thu Dec 17, 2009 12:18 am

I use Drive Snapshot http://www.drivesnapshot.de/en/ and mount NTFS disk images created by it.
Everything version 1.2.1.371 will let me search these mounted volumes/images (which are assigned a drive letter), but this new version won't. (I'm don't know what version this would have appeared initially in). The mounted drive doesn't show up in the volumes tab unlike the released version which may be why it no longer works?

Could I doing something wrong or missing an option?
I'm using Windows 7 Ultimate 64-bit OS

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Fri Dec 18, 2009 9:14 pm

I use Drive Snapshot http://www.drivesnapshot.de/en/ and mount NTFS disk images created by it.
Everything version 1.2.1.371 will let me search these mounted volumes/images (which are assigned a drive letter), but this new version won't. (I'm don't know what version this would have appeared initially in). The mounted drive doesn't show up in the volumes tab unlike the released version which may be why it no longer works?


I am looking into this problem..

hsrstud
Posts: 15
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:37 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby hsrstud » Tue Jan 05, 2010 2:13 am

Thank you for your help. I've been experiencing an issue with Everything, since I installed the latest alpha. However, I'm not sure if it's a result of installing the latest alpha or my changing a setting after installing the latest build. When I try to search for a file in a folder on my hard drive using the context menu, Everything shows no results. However, if I just open Everything and search for a file, the file appears. I would attach a screen shot to show what I mean, but apparently this isn't possible.

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Tue Jan 05, 2010 8:31 pm

hsrstud wrote:Thank you for your help. I've been experiencing an issue with Everything, since I installed the latest alpha. However, I'm not sure if it's a result of installing the latest alpha or my changing a setting after installing the latest build. When I try to search for a file in a folder on my hard drive using the context menu, Everything shows no results. However, if I just open Everything and search for a file, the file appears. I would attach a screen shot to show what I mean, but apparently this isn't possible.
I had the same issue today. I would right-click a folder to use the "Search Everything..." context menu, and the results are empty every time. Searching for files worked fine, but if I include a slash (/), I get empty results.

I backed up the folder, then deleted the Everything database (.db) and the settings (.ini ) file and Everything is working as it should now. I'll try fixing my settings manually how they were and see if all is fine.

Update: All works fine now. But... If I restore my old settings (Everything.ini) the problem returns.

Update2: I found the problem. If you accidentally pressed Ctrl-E (which I probably did), it turns off the Match Path option under the Search menu item. I found it by comparing the working .ini file with the non-working one in Notepad++. The line below was one that was highlighted as different.

match_path_when_search_contains_path_separator=0

hsrstud
Posts: 15
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:37 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby hsrstud » Wed Jan 06, 2010 12:43 am

Thanks for your help deepdvd. Unfortunately, even after deleting the .ini and .db files, I still can't search folder paths. I even checked to make sure the Match Path option was selected, and it does have a check mark.

hsrstud
Posts: 15
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:37 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby hsrstud » Wed Jan 06, 2010 12:48 am

Here are all of my path settings:

match_path=1
path_column_visible=1
path_column_pos=1
path_column_width=400
explore_folder_path_command=$exec("%SystemRoot%\explorer.exe" /n,/e,/select,"%1")
open_folder_path_command=$exec("%SystemRoot%\explorer.exe" /select,"%1")
result_list_copy_full_path_and_name_key=0x25430000
result_list_copy_path_key=0x23430000
result_list_explore_path_key=0x00000000
result_list_open_path_key=0x210d0000
result_list_sort_by_path_key=0x05320000
search_toggle_match_whole_word_key=0x01570000
match_path_when_search_contains_path_separator=0
double_click_path=0

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Wed Jan 06, 2010 5:07 pm

hsrstud wrote:Here are all of my path settings:

match_path=1
path_column_visible=1
path_column_pos=1
path_column_width=400
explore_folder_path_command=$exec("%SystemRoot%\explorer.exe" /n,/e,/select,"%1")
open_folder_path_command=$exec("%SystemRoot%\explorer.exe" /select,"%1")
result_list_copy_full_path_and_name_key=0x25430000
result_list_copy_path_key=0x23430000
result_list_explore_path_key=0x00000000
result_list_open_path_key=0x210d0000
result_list_sort_by_path_key=0x05320000
search_toggle_match_whole_word_key=0x01570000
match_path_when_search_contains_path_separator=0
double_click_path=0
That looks like your problem right there. It should be one... not zero
match_path_when_search_contains_path_separator=1

It doesn't make sense that it initialized as 0 though (since you said you deleted it). When I deleted mine, it defaulted to 1. Did you exit "Everything" before you deleted them? It recreates it when you close the window, so you should be exiting Everything prior to deleting if you want to start fresh (or even modifying the .ini file)

hsrstud
Posts: 15
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:37 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby hsrstud » Wed Jan 06, 2010 8:58 pm

Unfortunately, I switched the highlighted parameter to 1, but still no go. After restarting Everything, I went back into the .ini file to confirm that the parameter's value was still 1. This was the case. This issue is occurring on both my Windows XP and 7 machines.

hsrstud
Posts: 15
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:37 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby hsrstud » Wed Jan 06, 2010 9:41 pm

Figured out the problem. I've been searching folders that were hardlinks.

gunrunnerjohn
Posts: 21
Joined: Fri Oct 02, 2009 7:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby gunrunnerjohn » Wed Jan 06, 2010 10:29 pm

I'm running the above named version, and I have a consistent issue.

If I use a rename utility to rename a bunch of files in a folder structure, Everything suddenly thinks that folder is empty. Even turning off the DB for the folder and then turning it back on again doesn't regenerate the database.

I have to stop Everything, delete the database, then start it again to generate the correct listing.

Since a 3rd party application is doing the renames, is it somehow bypassing the method that Everything uses to update the database?

deepdvd
Posts: 29
Joined: Mon Mar 23, 2009 6:35 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby deepdvd » Thu Jan 07, 2010 10:50 pm

gunrunnerjohn wrote:I'm running the above named version, and I have a consistent issue.

If I use a rename utility to rename a bunch of files in a folder structure, Everything suddenly thinks that folder is empty. Even turning off the DB for the folder and then turning it back on again doesn't regenerate the database.

I have to stop Everything, delete the database, then start it again to generate the correct listing.

Since a 3rd party application is doing the renames, is it somehow bypassing the method that Everything uses to update the database?
FWIW, I just tried this with a 3rd party renaming utility http://www.fauland.com/af5.htm and I didn't have any issues with this version of Everything.
What utility are you using?

nitrox
Posts: 1
Joined: Fri Jan 08, 2010 2:36 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby nitrox » Fri Jan 08, 2010 2:39 pm

Some times when i try to open a file from search results i get this error

Code: Select all

06/01/2010 14:10:26: Everything 1.2.1.451a: d:\dev\everything\src\mu.h(860): mu::ShellExecuteExUTF8_idlist(): ShellExecuteExW(): GetLastError(): 6: failed to execute

daspud
Posts: 102
Joined: Wed Apr 01, 2009 3:15 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby daspud » Mon Jan 11, 2010 5:17 am

deepdvd wrote:... I just tried this with a 3rd party renaming utility http://www.fauland.com/af5.htm and I didn't have any issues with this version of Everything.
What utility are you using?


Thanks for the pointer to A.F.5. That makes life a little easier. ;)

jgt1942
Posts: 56
Joined: Tue Jan 05, 2010 7:03 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby jgt1942 » Tue Jan 12, 2010 9:11 pm

deepdvd - I've been using BulkRename see http://www.bulkrenameutility.co.uk/Main_Intro.php and have not noticed any issues.

1witheverything
Posts: 2
Joined: Thu Jan 14, 2010 5:39 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby 1witheverything » Thu Jan 14, 2010 6:16 pm

Thanks David, for a wonderful program. I love fast-tiny things.

Just getting started ... would like to index a network storage volume ( 2.2 m files and growing).
The implementation is a small linux kernel running on an ARM processor, and the wonderful
news is that it is programmable. So I have the new fun project of building a web server on this
device that will be running the everything server.

Suggestion: point the installed help system to the forum FAQ.
Took me awhile to find my way around ... running two everythings on Win7, indexing
separate volumes containing 8TB of data.

I put the everything.db on the device I index. Let me know if that is a bad idea.

Another favorite program is Beyond Compare, which I have converted into a replacement
Explorer to eliminate the nonsense of not being able to access directories on my own
machine. "Access denied" .... running as Administrator?
What part of "personal computer" has Microsoft lost touch with.

Beyond Compare is highly tailorable to act on files, or launch programs like "cygwin" into the directory.

--- Cheers to the void ---

"Make me one with everything" -- Buddhist monk to Hot Dog vendor

cacamama
Posts: 40
Joined: Tue Apr 28, 2009 5:21 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby cacamama » Tue Jan 26, 2010 10:43 pm

May I ask when the next unstable/stable version is due?
Not that this version isn't treating me well, I just need something to be excited about =)

everythings_great
Posts: 2
Joined: Thu Jan 28, 2010 11:33 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby everythings_great » Thu Jan 28, 2010 11:42 am

a great program just got better

indispensable in my daily pc use

absolutely kills windows search feature which takes ages and thrashes my hard drives

thanks to David

daspud
Posts: 102
Joined: Wed Apr 01, 2009 3:15 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby daspud » Sun Jan 31, 2010 2:54 am

cacamama wrote:May I ask when the next unstable/stable version is due?
Not that this version isn't treating me well, I just need something to be excited about =)


:) I know what you mean. I am the same way.

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Mon Feb 01, 2010 1:46 am

I am currently still improving custom file lists, rewriting search history and improving the toolbars.

Will have an another alpha once that is done.

I would still like to add color/font customization before a beta / official release.

stenionet
Posts: 9
Joined: Sun Jan 31, 2010 7:11 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby stenionet » Fri Feb 05, 2010 11:15 am

When I double click or press enter over an image, the windows image viewer(the default image viewer of the windows) close and open. This make the operation slow.

DickPape
Posts: 20
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:29 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby DickPape » Fri Feb 05, 2010 3:45 pm

I have the same problem on Irfanview. Not every time. Dbl click, image shows briefly (3 seconds), then blanks out, has disk activity and eventually comes back maybe 15 seconds later. Hour glass entire time. Once done, the next image is fast. (Just did BMP and had problem).

therube
Posts: 1669
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby therube » Sat Feb 06, 2010 12:45 am

(IrfanView can be quite inefficient as it enumerates large directories & or directory trees. So when you click an image & expect that it is only dealing with that singular image, it still reads through, into memory I suppose, the entire directory structure, creating a noticeable lag when you're jumping around. Perhaps Irfan needs to use Everything-like means to accomplish the same ;-).)

DickPape
Posts: 20
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:29 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby DickPape » Sat Feb 06, 2010 4:53 am

And all those Windows routines which you use to select a subdirectory. Some of them are incredibly tedious! Seems like it reads the entire disk, file by file!

For some reason I think it is Irfanview, however I've never had that problem with image files but have always had it with large font directories. Explorer stops and reads each font file to determine whether its Open Type or not (or something). I use Directory Opus which doesn't do that.

ambimind
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 5:30 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby ambimind » Mon Feb 08, 2010 6:16 am

I use "everything" everyday and due to its simplicity and efficiency I wonder, every time I use it, how on earth I ever did with out it. Thank you David!
I work in the IT industry and now load it on every computer I work on. After about 20 such installations I began to get, in amongst mostly praise, a complaint or two about delays occurring when new external hard disks were plugged in - that is, the software will not respond or show no search results until the drive has been indexed. It also seems to re-index the drive in question if its is power cycled or its temporarily disconnected.
This is inefficient and very troublesome for a persons working with many such drives every day.

I wish to ask if its possible to avoid this behavior, perhaps by allowing the search to go on/keeping the program responsive while the indexing is going on and/or reveal the results as they become available in the database?
As a second step I would love to see an option where one could keep a catalog of specific drives and have that catalog be searchable and updatable either automatically or manually.
I can imagine two modes, that can be me mixed or activated individually, where one searches the contents of connected(live) drivers and the other cataloged(offline) drivers. And where the drives could be identified by their hardware id.

Thanks again for this wonderful software David.

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Mon Feb 08, 2010 6:37 am

I wish to ask if its possible to avoid this behavior, perhaps by allowing the search to go on/keeping the program responsive while the indexing is going on and/or reveal the results as they become available in the database?


The only possible way with 1.2.1.371 would be to edit the Everything.ini file and change the check_media settings for each volume
For example, make the following changes to ignore new volumes (Keep any currently attached volumes set to 1).
check_media_A=0
check_media_B=0
check_media_C=1
check_media_D=0
check_media_E=0
check_media_F=0
check_media_G=0
check_media_H=0
check_media_I=0
check_media_J=0
check_media_K=0
check_media_L=0
check_media_M=0
check_media_N=0
check_media_O=0
check_media_P=0
check_media_Q=0
check_media_R=0
check_media_S=0
check_media_T=0
check_media_U=0
check_media_V=0
check_media_W=0
check_media_X=0
check_media_Y=0
check_media_Z=0


Removable drives are not automatically included in the database with the latest alpha release.

As a second step I would love to see an option where one could keep a catalog of specific drives and have that catalog be searchable and updatable either automatically or manually.


I am working on custom file lists which will make this possible.

Kurt
Posts: 14
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:10 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby Kurt » Mon Feb 08, 2010 6:38 pm

Will there ever be a explorer searchbar+ sidebar integration with results displayed within file/folder frame?.. not that it doesn't already lay the smack down on that microcrap winshite 7 desktop slurch.. how no earth they get away with releasing such the shit explorer shell that is even worse than XP, I'll never know, too many noobs I guess.

anyway can't wait for the next alpha, got a backlog of improvements I'm waiting for :D

cacamama
Posts: 40
Joined: Tue Apr 28, 2009 5:21 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby cacamama » Mon Feb 08, 2010 11:17 pm

I would rather see file & folder size indexing implemented first. Should be optional though, it would add a lot to indexing time.

I wish everything were open-source, but then again, some projects don't get many contributors.
You know David, you could actually sell Everything. It is probably the single piece of software I wouldn't mind paying for.

ambimind
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 5:30 am

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby ambimind » Wed Feb 10, 2010 12:26 pm

void wrote:
I wish to ask if its possible to avoid this behavior, perhaps by allowing the search to go on/keeping the program responsive while the indexing is going on and/or reveal the results as they become available in the database?


The only possible way with 1.2.1.371 would be to edit the Everything.ini file and change the check_media settings for each volume
For example, make the following changes to ignore new volumes (Keep any currently attached volumes set to 1).
check_media_A=0
check_media_B=0
check_media_C=1
check_media_D=0
check_media_E=0
check_media_F=0
check_media_G=0
check_media_H=0
check_media_I=0
check_media_J=0
check_media_K=0
check_media_L=0
check_media_M=0
check_media_N=0
check_media_O=0
check_media_P=0
check_media_Q=0
check_media_R=0
check_media_S=0
check_media_T=0
check_media_U=0
check_media_V=0
check_media_W=0
check_media_X=0
check_media_Y=0
check_media_Z=0


Removable drives are not automatically included in the database with the latest alpha release.

I see, however, I want the new drives to be searchable - without the hang ups.
void wrote:
As a second step I would love to see an option where one could keep a catalog of specific drives and have that catalog be searchable and updatable either automatically or manually.


I am working on custom file lists which will make this possible.

I can't wait!

Thanks.

stenionet
Posts: 9
Joined: Sun Jan 31, 2010 7:11 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby stenionet » Thu Feb 11, 2010 6:14 pm

"Re: "Everything" version 1.2.1.451a

by stenionet » Fri Feb 05, 2010 11:15 am
When I double click or press enter over an image, the windows image viewer(the default image viewer of the windows) close and open. This make the operation slow."

I forgot to say: in the Everything-1.2.1.371.exe, the problem did not occur.
In this version, the image viewer did not close before open another image.

.
I am sorry for my english

void
Site Admin
Posts: 3431
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: "Everything" version 1.2.1.451a

Postby void » Fri Feb 12, 2010 1:18 am

When I double click or press enter over an image, the windows image viewer(the default image viewer of the windows) close and open. This make the operation slow."

I forgot to say: in the Everything-1.2.1.371.exe, the problem did not occur.
In this version, the image viewer did not close before open another image.


The problem is caused by starting an application with execute in a separate thread enabled.

To disable execute in a separate thread:
  • In "Everything", from the Tools menu, click Options.
  • Click the View tab.
  • In the Advanced Settings, under the General folder, uncheck Execute in a separate thread.
  • Click OK.


Return to “General”