User settings gone after recent update

Found a bug in "Everything"? report it here
Post Reply
Unknow0059
Posts: 3
Joined: Thu Jun 11, 2020 2:39 am

User settings gone after recent update

Post by Unknow0059 » Wed Aug 05, 2020 3:57 am

Today Everything automatically updated to the following version: Version 1.4.1.988 (Tuesday, 4 August 2020).
Now all (shortcuts, excluded files, ticked setting checkboxes, custom colors) my user settings are gone except for my filters and bookmarks.

void
Site Admin
Posts: 5657
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: User settings gone after recent update

Post by void » Thu Aug 06, 2020 7:01 am

Sorry to hear Everything has wiped your settings.

This usually occurs when you change the "Store settings and data in %APPDATA%\Everything" setting.

Please check if you have a backup of your Everything.ini, you may wish to search for this file in Everything.
Check if any Everything.ini contains your shortcuts/excluded files/custom colors

To load Everything.ini files:
  • In Everything, type in the following search and press ENTER:
    /config_load
  • Select your Everything.ini file and click Open.
  • Restart Everything to apply all settings.

Unknow0059
Posts: 3
Joined: Thu Jun 11, 2020 2:39 am

Re: User settings gone after recent update

Post by Unknow0059 » Sun Aug 09, 2020 1:14 pm

I fixed it manually on the same day by reimplementing my settings. The only existing backup files are those from after I did that.

But thank you for the reply. I now know how to fix this if it ever happens again.

Post Reply