Frequent hanging after upgrading to 984

Found a bug in "Everything"? report it here
Post Reply
raccoon
Posts: 97
Joined: Thu Oct 18, 2018 1:24 am

Frequent hanging after upgrading to 984

Post by raccoon » Mon Jul 06, 2020 4:57 pm

I recently upgraded Everything from 1.4.1.970 to 1.4.1.984 and 3 reboots later it consistently goes non-responsive upon opening it, even after it has completed indexing and I have entered a search and it displays my search results. It will just suddenly hang soon after and go all hour-glassy until I terminate it. This is a new behavior that I have never experienced before in previous versions.

What sort of logs would be useful and how do I obtain them?

therube
Posts: 2719
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Frequent hanging after upgrading to 984

Post by therube » Tue Jul 07, 2020 4:08 pm

(In the meantime...)

Maybe set up a new, "clean" instance, leaving all settings at defaults, & see if that instance shows the same symptoms.

What OS (& if 10, which version)?
32 or 64-bit Everything?

If the symptoms persist, I might look into a context menu handler or even antivirus related issue.

If you drop back to 970, does the issue persist?

Named instances

void
Site Admin
Posts: 5731
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Frequent hanging after upgrading to 984

Post by void » Wed Jul 08, 2020 1:06 am

While Everything is frozen, could you please create and send a mini crash dump.

You could also try launching Everything in debug mode to see what Everything is doing while it is frozen:
  • Make sure Everything is not running.
  • Launch Everything with the -debug command line option:
    Everything.exe -debug
  • What is shown in the debug console when Everything is frozen?
Please try forcing a fresh rebuild:
  • Make sure Everything is not running.
  • Delete your %LOCALAPPDATA%\Everything\Everything.db
  • Restart Everything

Post Reply