Preview always shows the first file

Found a bug in "Everything"? report it here
Post Reply
vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Preview always shows the first file

Post by vsub » Sun Nov 04, 2018 11:33 am

This may be windows bug but I will mention it anyway.
When preview is enabled,the preview that is displayed while the player is stoped is always the first video file that was displayed the first time.

Here is an example:
You have files 1,2,enabling the preview will shows the preview frame of file 1
Clicking on file 2,it will display the preview frame of file 1.
Playing file 2 and then stop it,it will also display the preview frame of file 1
Clicking on any non audio\video file and then on audio\video file,it will also display the preview frame of file 1

The only temporary way to fix it is to turn off the preview and enable it again...and it will display again only the first audio\video file you click on
The preview frame is always the first file

therube
Posts: 2270
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by therube » Sat Mar 16, 2019 11:42 am

(This seems to have been a "lost" tab on my end... just discovered...)


I'm not quit following, or at least if I am, I'm not able to duplicate.
Could you explain further?

What file types? And... ?

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Fri Apr 26, 2019 3:47 pm

Sorry for the late reply.
To put is simply

1.Enable the preview
2.Search for video:
3.Click on any video file and the will show the first video frame
4.Click on any other video file...now instead of showing the first frame of the selected file,everything will again display the first frame of the first file

Clicking on any other video file,it will still show the first frame of the first file
Even if you search for something else and click on a video file,it will also do the same

As you can see from the gif file,everything is display the same preview for every file and if I disable=>enable the preview,it will display the same preview(currently selected file while enabling the preview)on every file
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

horst.epp
Posts: 175
Joined: Fri Apr 04, 2014 3:24 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by horst.epp » Fri Apr 26, 2019 4:02 pm

vsub wrote:
Sun Nov 04, 2018 11:33 am
This may be windows bug but I will mention it anyway.
When preview is enabled,the preview that is displayed while the player is stoped is always the first video file that was displayed the first time.

Here is an example:
You have files 1,2,enabling the preview will shows the preview frame of file 1
Clicking on file 2,it will display the preview frame of file 1.
Playing file 2 and then stop it,it will also display the preview frame of file 1
Clicking on any non audio\video file and then on audio\video file,it will also display the preview frame of file 1

The only temporary way to fix it is to turn off the preview and enable it again...and it will display again only the first audio\video file you click on
The preview frame is always the first file
Not confirmed here
with Everything Version 1.4.1.941 (x64)

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Fri Apr 26, 2019 5:59 pm

I just installed that version but there is no change,I still see the first frame of the first video on every videos

therube
Posts: 2270
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by therube » Fri Apr 26, 2019 8:37 pm

Cannot duplicate on my end.

What OS?

Does Windows Explorer do "previews"?
And if you attempt similar in Windows Explorer?

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Sat Apr 27, 2019 8:34 am

WIn10 Home and it was always like this since the preview feature was added.

Everything is running using the service but I also tried running as admin...no change
The Windows Explorer only shows the thumbnail preview without the player like in everything but there and preview is shown correctly on every file and it doesn't matter what video file I am trying to prevew.

There is nothing wrong in the console,only white text

Code: Select all

got preview handler from class
got preview handler 0.008874 seconds
got iwf
iwf initialized
setup 0.016713 seconds
DoPreview ok
DoPreview ok: 1, 0.022902 seconds
got preview handler from class
got preview handler 0.007169 seconds
got iwf
iwf initialized
setup 0.019081 seconds
Edit:I don't know what happen but after I update my codecs(K-Lite and almost everything is set to LAV like always),Everything don't show the player anymore,just a preview like the explorer(the player is only visible on audio files).
wmprph.exe is not started anymore on video files

void
Site Admin
Posts: 4767
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by void » Sat Apr 27, 2019 10:22 am

Please try a different preview context mode:
  • In Everything, type in the following search and press ENTER:
    /preview_context=5
  • Restart Everything:
  • Type in the following search and press ENTER:
    /restart

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Sat Apr 27, 2019 11:04 am

Sadly,no change

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Sat Apr 27, 2019 11:49 am

About the "no player after updating the codecs"...it has something to do with the files association but even if I associate all video files to WMP,files like webm\flv(also associated)everything will not show the player unless I manually edit the registry and make WMP think I am playing one of the working files

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Sat Apr 27, 2019 12:48 pm

I guess I find the solution
viewtopic.php?f=5&t=6180

And I don't think I am getting that problem in the note

void
Site Admin
Posts: 4767
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by void » Mon Apr 29, 2019 3:38 am

Does restarting Everything after changing the preview context help?

vsub
Posts: 262
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: Preview always shows the first file

Post by vsub » Mon Apr 29, 2019 7:03 am

Sadly no.

1.Exit Everything from File=>Exit(I don't know if the service must also be turned off)
2.Open the Everything.ini and set those like this and save
preview_context=0x00000005
preview_release_handler_on_clear=0
3.Run Everything and I have the same problem again

I don't know exactly what preview_context is doing but it seems only preview_release_handler_on_clear helps(even tho sometimes the preview is not displayed at all when selecting another file and I have to select the file again)

ovg
Posts: 164
Joined: Thu Oct 27, 2016 7:19 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by ovg » Mon Apr 29, 2019 3:40 pm

Hi David!

Could you please clarify all values for preview_context parameter?

And what are they meaning?

void
Site Admin
Posts: 4767
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by void » Tue Apr 30, 2019 3:02 am

preview_context can be used to specify how the preview handler will instanced.

It can be zero or more of the following flags:
CLSCTX_INPROC_SERVER (0x1)
CLSCTX_INPROC_HANDLER (0x2)
CLSCTX_LOCAL_SERVER (0x4)
CLSCTX_INPROC_SERVER16 (0x8)
CLSCTX_REMOTE_SERVER (0x10)
CLSCTX_INPROC_HANDLER16 (0x20)
CLSCTX_RESERVED1 (0x40)
CLSCTX_RESERVED2 (0x80)
CLSCTX_RESERVED3 (0x100)
CLSCTX_RESERVED4 (0x200)
CLSCTX_NO_CODE_DOWNLOAD (0x400)
CLSCTX_RESERVED5 (0x800)
CLSCTX_NO_CUSTOM_MARSHAL (0x1000)
CLSCTX_ENABLE_CODE_DOWNLOAD (0x2000)
CLSCTX_NO_FAILURE_LOG (0x4000)
CLSCTX_DISABLE_AAA (0x8000)
CLSCTX_ENABLE_AAA (0x10000)
CLSCTX_FROM_DEFAULT_CONTEXT (0x20000)
CLSCTX_ACTIVATE_32_BIT_SERVER (0x40000)
CLSCTX_ACTIVATE_64_BIT_SERVER (0x80000)

The default value is 0
When the value 0 is used, Everything will use CLSCTX_LOCAL_SERVER (0x4)

The context is used in the call to CoCreateInstance.
/forum/viewtopic.php?t=6575#p20626

ovg
Posts: 164
Joined: Thu Oct 27, 2016 7:19 pm

Re: Preview always shows the first file

Post by ovg » Tue Apr 30, 2019 6:15 am

Dear David!

Thank you so much!!!

Post Reply