Everything issues with startup

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
jcmn
Posts: 9
Joined: Tue Sep 29, 2015 3:03 pm

Everything issues with startup

Post by jcmn » Tue Jun 16, 2020 10:24 am

Hello

I have Windows 10 and since several weeks Everything doesn't startup with the system and when I manually load it, it shows chinese characters in the menus bar and no icon in the taskbar.

I have to reinstall it to have it work properly.

But in the next startup eventually it will not startup again.

Have you ever see anything like this? Do you have any debug tool to see what's happening?

Jose Nunes

void
Site Admin
Posts: 5458
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Everything issues with startup

Post by void » Tue Jun 16, 2020 10:38 am

Please make sure Everything is using the user-default language:
  • In Everything, from the Tools menu, click Options.
  • Click the General tab to the left (Top most option)
  • Change language to English (US)
What was the language set to?

Could you please send me your Everything.ini from the same location as your Everything.exe and the one in c:\Users\<your username>\AppData\Roaming\Everything

Could you please send me your Everything.lng from the same location as your Everything.exe

Please make sure Everything is installed correctly:
  • In Everything, from the Tools menu, click Options.
  • Click the General tab on the left.
  • Check Store settings and data in %APPDATA%\Everything
  • Check Everything Service. (Please make sure this is tick-checked and not square-checked)
  • Uncheck Run as administrator.
  • Click OK.
  • Exit Everything (right click the Everything tray icon and click Exit).
  • Restart Everything.

jcmn
Posts: 9
Joined: Tue Sep 29, 2015 3:03 pm

Re: Everything issues with startup

Post by jcmn » Tue Jun 16, 2020 11:12 am

It's OK now. If something happens again I will post again.

Post Reply