How can I force generate thumbnail previews?

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
confickers
Posts: 2
Joined: Mon Apr 27, 2020 12:13 pm

How can I force generate thumbnail previews?

Post by confickers » Mon Apr 27, 2020 12:19 pm

I'm running on a new computer, and had to fresh install voidtools. I plug in my externals, and all works fine as far as details go, listing, etc, except not all the thumbnails load. Some do, some don't. Even when it's the same extension. Some mkvs loaded, some do not.

Maybe this is a problem with it being a new computer, and I am wasting time.

but still, is there any way to force Everything to generate thumbnails?

vsub
Posts: 320
Joined: Sat Nov 12, 2011 11:51 am

Re: How can I force generate thumbnail previews?

Post by vsub » Mon Apr 27, 2020 12:37 pm

Everything is using the thumbnails generated by windows,everything don't make some kind of database file for the thumbnails
Windows saves them here and everything uses them and also creates them the same way windows do

C:\Users\user name\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer

New thumbnails are created based on the thumbnails size and kept in separate database file
The same apply for the icons

Windows\Everything will do the same thing(this one just creates them all at once rather than only the viewed like windows usually do)
https://github.com/bruhov/WinThumbsPreloader/

confickers
Posts: 2
Joined: Mon Apr 27, 2020 12:13 pm

Re: How can I force generate thumbnail previews?

Post by confickers » Mon Apr 27, 2020 12:51 pm

Thank you for linking that program.

Upon further research, It seems that Windows by default lacks the proper codec resources required to load the thumbnails.

So I will look into this as a possible solution as well

Thank you, that is all.

Post Reply