Search doesn't work like it used to

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
Bizcoach
Posts: 10
Joined: Tue Dec 29, 2009 12:58 pm

Search doesn't work like it used to

Post by Bizcoach » Wed Jul 24, 2019 8:38 pm

It seems I used to be able to type any part of any word in the file name in any order including the extension and it would find the files. This made it real easy to limit my search to say .doc* or .ppt* files - especially when I could only remember part of the file name.

Now it seems it only finds names if I type them in the order of the file name. So putting an extension too early makes the search results empty.

I'm not sure when this started but another change I've made recently is to add a hard drive that's attached to my router so that drive is not indexed as NTFS but rather Tools > Options > Indexes > Folders. Would that cause the change?

I'm using version 1.4.1.935 (x64) on Windows 10 and it happened on the version I was using before I upgraded also.

NotNull
Posts: 1353
Joined: Wed May 24, 2017 9:22 pm

Re: Search doesn't work like it used to

Post by NotNull » Wed Jul 24, 2019 9:09 pm

Most likely cause for this behaviour is that you enabled one or more of the "search modifiers", like Match Path or Enable Regex.
If you go to Menu:Search and make sure only "Everything" is enabled, do you get your expected results?


2019-07-24 23_07_26-Everything.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Bizcoach
Posts: 10
Joined: Tue Dec 29, 2009 12:58 pm

Re: Search doesn't work like it used to

Post by Bizcoach » Thu Jul 25, 2019 12:50 am

That solved it. Thank you so much!

Post Reply