It just dosen't work

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
Arlechin55
Posts: 3
Joined: Fri Dec 25, 2009 4:20 pm

It just dosen't work

Post by Arlechin55 » Fri Dec 25, 2009 4:27 pm

Well, I started the app, I tipe a search term (a folder in my computer), and when I hit enter, nothing happens.
I didn't find nothing in the help menu to solve this.
So how does this work ?

therube
Posts: 2348
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: It just dosen't work

Post by therube » Fri Dec 25, 2009 6:39 pm

Is your HDD NTFS formatted? It will not work with FAT32 formatted drives.

1.8 What are the system requirements for "Everything"?

Arlechin55
Posts: 3
Joined: Fri Dec 25, 2009 4:20 pm

Re: It just dosen't work

Post by Arlechin55 » Sat Dec 26, 2009 8:36 am

I have windows Xp
Yes my drives are NTFS

Arlechin55
Posts: 3
Joined: Fri Dec 25, 2009 4:20 pm

Re: It just dosen't work

Post by Arlechin55 » Sat Dec 26, 2009 8:48 am

I tried an older version 1.2.1.369 and it works !!!!!! It's great !
The version 1.2.1.371 dosent work !!!!!

void
Site Admin
Posts: 4921
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: It just dosen't work

Post by void » Sun Dec 27, 2009 2:29 am

Are there any errors reported in the Errorlog.txt file in your "Everything" installation folder?

Ron007
Posts: 2
Joined: Fri Jan 01, 2010 1:40 am

Re: It just dosen't work

Post by Ron007 » Fri Jan 01, 2010 1:53 am

I'm "suddenly" appear to be having similar problem as Arlechin55

App starts, but no longer indexes files. It had been running well for months prior to this.

First it was not invoking UAC. And as a result it was not able to create the DB file. I went in to the "Program File" location and granted full access to my "user" ID. Now app starts with no error, but still no index

Then I saw in the FAQ (6.2?) to enable "check media" and "enable USN Journal Logging". Check media is turning on, but when I try to "enable USN Journal Logging" I keep getting error "... Failed to open volume \\.\c:" or ".\f". Here is clip from error log:

09-12-31 7:32:30 PM: Everything 1.2.1.371: d:\dev\everything\src\mu.h(534): mu::OpenVolume(): CreateFileW(): GetLastError(): 5: Failed to open volume \\.\C:

Something has changed on my system since Dec 16 because that is the last date in log before the regional date format was changed. I didn't change it. Must be gremlins.

Great tool, I use it all day long, hope to get it working again, soon!

void
Site Admin
Posts: 4921
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: It just dosen't work

Post by void » Sun Jan 03, 2010 1:06 am

09-12-31 7:32:30 PM: Everything 1.2.1.371: d:\dev\everything\src\mu.h(534): mu::OpenVolume(): CreateFileW(): GetLastError(): 5: Failed to open volume \\.\C:
"Everything" does not have administrator privileges.

Please make sure "Everything" has administrative privileges.

You will need to re-include your volumes.

To re-include your volumes:
  • In "Everything", from the Tools menu, click Options.
  • Click the Volume tab.
  • For each volume in the Local NTFS volumes list:
    • Check Check Media.
    • Check Enable USN Journal Logging.
    • Check Include in database.
    • Check Monitor changes.
  • Click OK.

Post Reply